Jaunumi

Leģendu nakts Kokneses viduslaiku pilsdrupās

12. Oktobris, 2023

Leģendu nakts Kokneses viduslaiku pilsdrupās

Jau divpadsmito reizi šī gada 28. oktobrī norisināsies tradicionālais Latvijas piļu un muižu asociācijas organizētais pasākums “Leģendu nakts 2023”. Šī gada pasākuma tēma ir atklājumi. 28. oktobra vakarā viesus gaidīs arī Kokneses viduslaiku pilsdrupas, aicinot atklāt jaunas interpretācijas par to, kas šķiet jau pazīstams.

No pulksten 18 līdz 22 Kokneses viduslaiku pilsdrupu teritorija tērpsies spožu gaismu un starmešu segā. Četru stundu laikā ikvienam būs iespēja apmeklēt pilsdrupas un baudīt multimediālu gaismu uzvedumu “Laimi meklējot”. Gaismas uzvedums ir interpretācija par tautā zināmā pasaku varoņa Sprīdīša ceļojumiem. Kas to lai zina, iespējams, Sprīdītis, meklējot laimi, viesojies Koknesē…

Multimediālā gaismas uzveduma "Laimi meklējot" autori ir dzejnieks, intermediālā koncepta radītājs Ivars Vācers un skaņas aranžijas autors Mārtiņš Ronis. Mākslinieku intermediālā interpretācija par pasaku un lugu tēla Sprīdīša ceļojumiem laikmetīgā ekspresijā būs apskatāma 15 minūšu garos gaismas uzveduma cēlienos.

Pasākumu organizē Aizkraukles novada un Kokneses tūrisma informācijas centrs. Ieeja pasākumā ir bezmaksas.

Leģendu nakts_1.png

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai