Garšu ceļojumu aicina baudīt “Mājas kafejnīcu dienās” Vidusdaugavā

13 of June, 2024

Baneris 2024 (2).png

Šogad notiks “Mājas kafejnīcu dienu” ceturtā sezona. To rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departaments un Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs”. Akcijas laikā saimniecību un māju  pagalmi, lauku sētas un citas vietas,  kas ikdienā nav saistītas ar uzņēmējdarbību un ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, pārvēršas par improvizētām kafejnīcām. Interesentiem par samaksu tiek piedāvāts nogaršot vietējo ēdienu, gūt lielisku garšas pieredzi, kā arī baudīt interesantu kultūras programmu. Ikviens tiek aicināts  apmeklēt mājas kafejnīcas, izbaudīt to kulināro piedāvājumu un iepazīt vietējās tradīcijas. Garšu ceļojumu Vidusdaugavā aicinām baudīt 20. un 21. jūlijā!

Skrīveros, Aizkrauklē, Koknesē, Pļaviņās un to apkārtnēs jau ceturto gadu māju pagalmi un sētas pārtaps mājas kafejnīcās. “Mājas kafejnīcu dienās” Vidusdaugavā šogad gardumus aicinās baudīt 23 mājas kafejnīcas.

Doties daudzveidīgā garšu baudījumā varēs trīs sētās un pagalmos Skrīveros – te darbosies  mājas kafejnīcas - “Garšu ceļojums Skrīveru Pārtikas kombinātā”, “Saldējums ir laime” un “Zilais zirgs”.  Aizkrauklē “Mājas kafejnīcu dienās” ciemiņus gaidīs četrās vietās -   kafejnīcās “Garšīgās zupas”, “Balkānu garšas”, “Saldais kumosiņš” un “KWB Street food restaurant”. Koknesē un apkārtnē ar gardumiem cienās astoņās mājas kafejnīcās -  “Tandēms”, “Svini Šodien”, “Cornelius”, “Kārkļu osta”, “Divas upes un viens mauriņš”, “Lācīši”, “Kļavas”, “Voldemāra lauku šiks”.  Pļaviņu apkārtnē septiņas sētas un pagalmi gaidīs savus apmeklētājus -  “Bites pienotava”, “Karlīnas virtuve”, “Bišu kadiķītis”, “Augšalunēni”, “Pusdienas padomju auto un tehnikas kolekcijā Odzienas muižā”, Lauku sēta “Stari” un “Stukmaņu estrāde”. Šogad Vidusdaugavas mājas kafejnīcu pulkam pievienosies arī viena kafejnīca Jaunjelgavā –“Vībotnes maģija” Daugavas krastā.

Tuvojoties pasākuma norises laikam, aktuālā informācija būs atrodama facebook lapā “Visit Aizkraukles novads”, grupā  “Ceļo ar garšu Vidusdaugavā”, kā arī mājaslapās www.majaskafejnicas.lv un www.visitaizkraukle.lv. Aicinām sekot līdzi mājas kafejnīcu darba laikiem un nosacījumiem par iepriekšēju pieteikšanos.

Uz tikšanos 20. un 21. jūlijā “Vidusdaugavas garšu viļnos”!

Aizkraukles novada Tūrisma nodaļa

Comments

Add new comment

Add comment

Subscribe to news