Jaunumi

Publicēts pētījums izdevumam "Mākslas Vēsture un Teorija 2022/26".

11. Novembris, 2022

2021.gadā biedrība “Pērses krasts” īstenoja projektu par Kokneses muižas pils jeb t.s. Kokneses Jaunās pils vēsturiski māksliniecisko izpēti. Līdz šim bijām novērojuši padziļinātu sabiedrības interesi par biedrības “Pērses krasts” digitālā stendā publicēto foto galeriju ar Kokneses Jauno pili, no kuras mūsdienās saglabājušies vien pagrabstāva drupu fragmenti. Tāpēc projekta “Kokneses muižas pils vēsturiski mākslinieciskā izpēte” ietvaros ir veikts padziļināts zinātniski pētnieciskais darbs, lai iegūtu kvalitatīvus novadpētniecības materiālus. Pētniecības darbu izstrādāja mākslas vēsturniece Guna Ševkina. Pētījuma rezultāti publicēti izdevumā “Mākslas Vēsture un Teorija 2022/26”. Žurnāls pieejams Kokneses pieaugušo bibliotēkā un Aizkraukles novada un Kokneses tūrisma informācijas centrā, 1905.gada ielā 7. Ar laipnu redakcijas atļauju publikācija ievietota arī mūsu mājaslapā.

GUNA ŠEVKINA “KOKNESES MUIŽAS PILS VĒSTURISKI MĀKSLINIECISKĀ IZPĒTE”

Izdevuma “Mākslas Vēsture un Teorija” interneta vietne: https://www.lma-mvi.lv/lv/izdevumi/makslas-vesture-un-teorija/izdevums/2022-26

Balstoties uz pētījuma rezultātiem, 2022.gadā īstenojām nākamo projektu “Kokneses muižas pils virtuālā rekonstrukcija”. Sadarbībā ar ģeotelpiskās informācijas un tālizpētes tehnoloģiju uzņēmumu  SIA “MikroKods” ir veikta zudušās Kokneses muižas Jaunās pils 3D virtuālā rekonstrukcija, kam par pamatu izmantoti arī pētījumā iegūtie materiāli.

Aicinām sekot līdzi jaunumiem biedrības FB lapā https://www.facebook.com/BiedribaPersesKrasts/ un Instagram  https://www.instagram.com/biedribaperseskrasts/.

Projekts “Kokneses muižas pils vēsturiski mākslinieciskā izpēte” īstenots ar Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu Zemgales plānošanas reģiona īstenotās Zemgales Kultūras programmas 2021 ietvaros.

Foto: Skats uz jaunās muižas pils ziemeļrietumu fasādi no piebraucamā ceļa, 1909. gads. Izdevniecības “Verlag von Hebensperger & Co” izdota pastkarte.

mvt_2022-26.jpg

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai