Jaunumi
Kur doties pastaigā Kokneses apkārtnē?

Kur doties pastaigā Kokneses apkārtnē?

3. Oktobris, 2024
Kur doties pastaigā Kokneses apkārtnē?

1_10.png

Klāt rudens sezona – laiks ainaviskām pastaigām Kokneses apkārtnē.

Lai arī koku lapas vēl kautrējas krāsoties zeltainos toņos, tas neattur no skaistu un ainavisku pastaigu plānošanas. Laiks pucēt zābakus, sameklēt kādu siltāku mēteli un doties Kokneses virzienā, lai pavadītu iedvesmojošas brīvdienas brīvā dabā!

Pāris idejas ainaviskām un jaukām pastaigām Kokneses apkārtnē:

Kokneses parks. Zeltainu lapu lidojums vējā, senas takas un vēsturiskas vietas tā vien aicina doties ceļā, atklājot jaunas ainavas. Parkā apmeklētājus sagaida Pērses ūdenskrituma atveids, koka skulptūras, Velna pagrabiņš, tējas namiņš-lapenīte, Kokneses viduslaiku pilsdrupas un citi objekti. Izcila vieta pastaigām un askētiskām fotogrāfijām.

2_13.png

Kokneses dabas taka. Gandrīz sešus kilometrus garā dabas taka, kas savieno Kokneses parku, pilsdrupas, luterāņu baznīcu un Likteņdārzu, aizvedīs ainaviskā pastaigā gar Pērses un Daugavas krastiem. Dabas tuvums ļaus sajust rudens klātesamību un pārliecinās, ka rudens ir viens no skaistākajiem gadalaikiem.

3_6.png

Likteņdārzs. Iekoptās taciņas un apskates objekti pārsteigs un iepriecinās ikvienu dabas mīli. No skatu terases paveras brīnišķīgs skats uz Kokneses viduslaiku pilsdrupām un Daugavas kreiso krastu. Noteikti jāapmeklē Saieta nams, kurā izvietota ekspozīcija. Uzkāpjot uz Saieta nama jumta, iespējams aplūkot Kokneses luterāņu baznīcu no jauna rakursa.

4_6.png

Vecbebru muižas parks. Lieliska vieta nesteidzīgām, mierīgām pastaigām, dabas un arhitektūras baudīšanai. Pastaigu papildinās nesen atklātie informatīvie stendi, ar kuru palīdzību iespējams iepazīt Bebru pagasta vēstures līkločus. Pastaigu iespējams pagarināt, dodoties uz Vecbebru mežaparku, kur sagaidīs kopta meža ainava.

Koknesē pastaigas.png

Bulandu pilskalns. Ainaviska vieta Iršu pagastā. Nelielā pilskalna teritoriju rotā skaisti atpūtas soliņi un informatīvais stends, kurā uzzināt vairāk par pilskalna vēsturi. Blakus pilskalnam atrodas uzpludinātā Iršu upe.

6_1.png

Uz tikšanos rudenīgās pastaigās Kokneses apkārtnē!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai