Jaunumi

Februāris - Sveču mēnesis! 2.februāris - Sveču diena...

21. Janvāris, 2021

Folkloras kopa "Urgas", biedrība "Baltaine" un Kokneses tūrisma informācijas centrs aicina visus darināt sveces un stāstīt stāstus par svecēm! 

Sveces agrāk lēja no aitu taukiem, mērcēja un atdzesēja, atkal mērcēja un atkal atdzesēja... Arī vasks ir labs materiāls, tādas sveces var pat sarullēt... Var sveces darināt arī no vecajiem parafīna sveču galiem. Un, ja pieliek klāt ledu, sveces iznāk skaistu skaistās, kā mežģīnes! Agrāk par sveču pamatni izmantoja rāceni, runkuli vai bieti.

Pamēģini arī tu! Izkausē vecos sveču taukus, izgreb rāceni, ieliec tajā dakti, kas ir linu vai kokvilnas diegs, uzlej karstus taukus, atdzesē... un svece gatava! Iededz, lai deg par prieku tev un citiem! Nofotografē un ieliec sociālajos tīklos, lai arī citi priecājas! 

Aicinām liet sveces, fotografēt tās, stāstīt stāstus par sveču liešanu vai Sveču dienas atzīmēšanu! Interesantākajiem ieraksta un stāstu autoriem būs iespējas tikt pie pārsteiguma balvām no Kokneses tūrisma informācijas centra! Lai pretendētu uz kādu no pārsteiguma balvām, savā ierakstā līdz 7. februārim piemini @KoknesesTIC un aicini iesaistīties arī citus vai sūti foto un savu stāstu uz turisms@koknese.lv

Februāris - Sveču mēnesis! 2.februāris - Sveču diena... (2).jpg

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai