Jaunumi

Ceļojumu stāstu vakars kopā ar Līviju un Māri Reinbergiem

2. Janvāris, 2024

11. janvārī plkst.18:00 Kokneses tūrisma informācijas centrā norisināsies jau otrais ceļojumu stāstu vakars. Šoreiz tiksimies ar Līviju un Māri Reinbergiem, kuri ikvienu klausītāju aizvedīs spilgtā, atmiņu stāstiem piepildītā ceļojumā, vēstot par pieredzi Santjago Portugāles ceļā – Camino Portuguese.

Santjago ceļš (Camino de Santiago) ir viens no galvenajiem vēsturiskajiem svētceļojumu maršrutiem Eiropā. Tā pirmsākumi meklējami jau 9. gadsimtā, kad, saskaņā ar tradīciju, tika atklāta apustuļa Jēkaba Vecākā piemirstā kapa vieta Galīsijā, Spānijā un pār to tika uzcelta Santjago de Kompostelas katedrāle.

Sākot no pagājušā gadsimta sešdesmito gadu vidus, interese par Santjago ceļu piedzīvojusi strauju kāpumu, pēdējos gados sasniedzot ap 327 000 svētceļnieku gadā no dažādām valstīm un kontinentiem, kas saņēmuši oficiālu apliecinājumu par ceļa veikšanu.

Par to, kā šī ceļa Portugāles posmā veicās Reinbergu pārim, kādi bija izaicinājumi, grūtības, pozitīvie aspekti un gūtās emocijas, uzzināsim stāstu vakarā.

P.S. Jauno Zaļā Pūķa gadu nepieciešams iesākt, iedvesmojoties jauniem piedzīvojumiem.

Uz tikšanos!

Ceļojumu.png

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai