Jaunumi

Unikāls ekskursiju piedāvājums Kokneses viduslaiku pilsdrupu apmeklētājiem

10. Marts, 2020

"Kad pils ir redzēta, pa kreisi  trejdeviņus soļus sper. Tur karti radīsi, to vaļā ver"… tā sākas piedzīvojumi Kokneses viduslaiku pilsdrupās, kur šai sezonai izstrādāts īpašs ekskursiju piedāvājums pilsdrupu apmeklētājiem, tūristiem un vēstures interesentiem. 

Skolēni un pieaugušie varēs izvēlēties no plaša piedāvājuma ekskursiju programmām savai gaumei un piedzīvojumu garam vispiemērotāko.

Būs pieejamas trīs dažāda sarežģītības līmeņa orientēšanās spēles, piemērotas gan pirmklasniekiem, gan vēstures entuziastiem, divas dažāda veida ekskursiju programmas gida pavadībā par dzīvi viduslaikos – "Mūki Kokneses pilī" un "Tirgoņi Kokneses pilī", kā arī izlaušanās spēle (kvests) pagājušajā sezonā pilsdrupās atklātajā Moku kambarī. Ekskursiju vai spēļu dalībniekiem tiks izsniegta karte, uzdevumu lapa ar uzdevumiem un spēles veikšanai nepieciešamie atribūti.

Ekskursiju programmas īpašas ar to, ka to dalībniekiem ļaus iejusties viduslaiku personāžos, iepazīt sadzīvi un paradumus, kas bija raksturīgi viduslaiku pilī, kā arī mēģināt sajust seno laiku auru. Izstrādātās ekskursiju programmas dos iespēju iztēloties, kā ikdienas dzīve varēja noritēt tieši Kokneses viduslaiku pilī, ierodoties mūkiem, tirgoņiem, klejotājiem, uzburt ainas senajos virtuves kambaros, piestājot strūgu laivām Daugavā vai ieraugot siekstā važās iekaltu mocekli.

Ekskursiju programmas izstrādāja biedrība “Ūdenszīmes” un tas darīts projekta "Kultūras mantojuma saglabāšana un attīstība Daugavas ceļā" ietvaros. Projektu Kokneses novada dome īsteno sadarbībā ar Jēkabpils pilsētas pašvaldību un Ogres novada pašvaldību, Eiropas reģionālās attīstības fonda specifiskā atbalsta mērķa 5.5.1. projekta (Nr.5.5.1.0/17/I/005) ietvaros.

Projekta mērķis ir saglabāt, aizsargāt un attīstīt Daugavas krasta pašvaldību nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu – Krustpils pili, Kokneses viduslaiku pilsdrupas un sanatoriju "Ogre", attīstot esošās funkcijas, piedāvāt jaunradītus pakalpojumus kultūras un dabas mantojuma objektos.

Projekta kopējās izmaksas ir 4 246 679,80 EUR, t.sk. attiecināmās izmaksas ir 1 764 705,89 EUR, no tām 78,9% jeb 1 392 352,96 EUR ir Eiropas Reģionālā fonda finansējums. Valsts budžeta dotācija pašvaldībām 66 176,44 EUR, pašvaldību līdzfinansējums 198 529,46 EUR.

Projekta īstenošanas laiks: 2018.gada 6.aprīlis līdz 2020.gada 30. septembris.

 Informāciju sagatavoja

Kokneses novada domes

Attīstības nodaļa

 

bilde1.png

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai