Jaunumi

Izstādes "Atklāj Aizkraukles novadu" fotogrāfiju autora Ingusa Pugačova stāsts par fotogrāfiju tapšanu

10. Janvāris, 2023

Aizkraukles novada un Kokneses tūrisma informācijas centra izstāžu zālē no 3. janvāra līdz 28. februārim aplūkojama Aizkraukles novada apskates objektu fotogrāfiju izstāde. Aukstā sestdienas rītā, kad termometra stabiņš sasniedza -16 grādus,  bija iespēja tikties ar izstādes fotogrāfiju autoru Ingusu Pugačovu, kurš foto jomā darbojas 8 gadus. Tikšanās atsauca atmiņā gada karstāko vasaras nedēļu, kad fotogrāfs devās iepazīt tūrisma objektus Aizkraukles novadā un ļāvās izaicinājumam ierastās vietas un skatus parādīt citā gaismā un rakursā.

Kokneses pusē fotogrāfs apmeklēja 15 objektus, jaunākie no tiem - Likteņdārza saieta nams un atjaunotā Magazīna Iršos. Vasarīgie skati tika iemūžināti gan ar fotoaparātu, gan drona lidojumā. Tālāk ceļš aizveda uz Neretas pusi. Lielākais pārsteigums izstādes autoram bijusi Konradija Degro senlietu privātkolekcija ar daudzveidīgiem mājsaimniecības priekšmetiem kuri, iespējams, atrodami un apskatāmi tikai šeit. Neretas pusē izstādes autors kopumā viesojies 18 apskates vietās.

Viena no karstākajām pērnās vasaras dienām, kad termometra stabiņš rādīja līdz pat +32 grādiem, ceļš veda uz Jaunjelgavas, Daudzeses un Seces pusi, kur karstajā dienā tika iemūžināti 15 tūrisma objekti.

Brauciens uz Pļaviņu pusi iesākās jau rīta agrumā, jo dienas laikā tika solītas stipras lietusgāzes, bet kopumā bija jāpaspēj apmeklēt 12 apskates vietas. Neierastā ainava pavērās Oliņkalnā, jo Pļaviņu HES ūdens līmeņa pazemināšanas ietekmē, skatam pavērās neierastas salas Daugavā. Fotografējot Skanstupītes ūdenskritumu, izstādes autors piepildīja savu kādreizējo sapni par skaistu šīs vietas attēlu, jo Daugavas zemā ūdens līmeņa dēļ, tam bija iespēja piekļūt pavisam tuvu un tā kritums bija iespaidīgāks kā ierasts.

Aizraujoši piepildīta bija piektdiena, jo vēsturei paliks fotogrāfijas no 14 Skrīveru un 13 Aizkraukles tūrisma objektiem. Atmiņā fotogrāfam iespiedušās  modernās naktsmītnes “Villa Lakstīgala” un “Seven Mirrors”. Fotogrāfa ikdiena ir saspringta, neatliek daudz laika baudīt vietējos piedāvājumus. Tā nu bija sagadījies, ka Skrīveru mājas saldējumu nācies pagaršot pirmo reiz. Pēc aktīva darba Skrīveru dendroloģiskajā parkā, Laimes lāča un sūnu takā, tas bija tieši tas, kas vajadzīgs 30 grādu svelmē. Aizraujošākā šajā dienā bijusi iespēja ielūkoties Pļaviņu HES vēstures ekspozīcijā, ieraugot mazliet vairāk kā ikdienā tiek ļauts tūristiem.

Kopumā vienas nedēļas laikā Ingus mērojis 800 kilometrus garu ceļu, nostaigājis desmitiem tūkstošu soļu un iepazinis vietas un personības, par kurām līdz šim, nebija ne jausmas. Fotogrāfs ir pateicīgs visiem objektu saimniekiem un tūrisma informācijas sniedzējiem par atbalstu un laipno uzņemšanu ikkatrā no apskates vietām.

Katru dienu darba procesu Ingus publicēja arī savās sociālo tīklu platformās gūstot necerēti lielu atsaucību. Cilvēki interesējās par objektu atrašanās vietām, nosaukumiem un kā šajā objektā nokļūt.

Tikšanos autors noslēdza ar vārdiem: “Šī ir vienreizēja iespēja man un arī Jums, iepazīt novadu kurā dzīvojam!”.

Aizkraukles novada Tūrisma nodaļa saka lielu paldies autoram par ieguldīto darbu un aicina apskatīt izstādi #atklājAizkrauklesnovadu, kas šī gada laikā būs redzama visa novada teritorijā.

 

 

 

 

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai