Mājas kafejnīcu dienas Koknesē

16 Juli, 2024
  •  Mājas kafejnīca “Kārkļu osta" ciemos gaidīs ikvienu, kam patīk garšīgi paēst un izbaudīt skaisto dabu Daugavas krastos. Kārdinošas cūkgaļas ribiņas ar piedevām un dažāda veida burgeri un saldie ēdieni ļaus priecāties ikvienam gardēdim. Apmeklētāji varēs izzināt makšķernieku stāstus un iepazīt kempinga teritoriju, iegādāties kaimiņu saimniecību produkciju - medu, cepumus un sieru. Būs iespēja arī iznomāt laivas un SUPus. 

karkluosta.webp

  • Vecbebros darbosies divas mājas kafejnīcas. “Lācīši” piedāvās atpūsties no ikdienas steigas un palutināt sevi ar ēdiena baudīšanu ārpus mājām. Zupas un plašs otro ēdienu klāsts: mājas šnicele, pildīts vistas rullītis un, cepta zivs fileja - tas viss priecēs apmeklētāju garšas kārpiņas. Individuālais uzņēmums ir atvērts kopš šī gada sākuma un ikdienā vietējiem iedzīvotājiem piedāvā gardas maltītes līdzņemšanai.

lacisi.webp

  • “Voldemāra lauku šiks” plašās durvis vērs Voldemāra Jākobsona memoriālajā mājā. Būs garšīgi stāsti no tēlnieka dzīves “Galdiņos”, piedāvājumā latviski un vienkārši ēdieni, ko savulaik gatavojusi mākslinieka māte Ida un arī pats mājas saimnieks, gaidot ciemos savus draugus. Vecpuiša uzkodas, uz ugunskura vārīta putra un zupa - kas gan var būt labāks par to? Apmeklētāji mīļi aicināti arī aplūkot izstādi un memoriālo māju.

voldemars.webp

  • Iršos viesus sagaidīs mājas kafejnīca “Kļavas” un durvis vērs senajā muižas pārvaldnieka mājā. Biedrība “Irši iedvesmo” viesus cienās ar īpašo Hiršenhofas zupu, plašā izvēlē būs pamatēdieni un saldie ēdieni. Ikvienam būs iespēja nogaršot "Pārvaldnieka mielastu", "Kafijas meiteni" un citus gardumus. Būs iespējams doties ekskursijā uz Iršu muižas klēti-magazīnu, bērniem būs dažādas aktivitātes un radošās darbnīcas.

klavas.webp

  • Mājas kafejnīca “Cornelius” Bilstiņos apmeklētājus cienās ar paipalu olu un gaļas delikatesēm, būs arī iecienītais paipalu olu creme brulee. Būs iespējams iegādāties svaigākos produktus un pavadīt mirkli ar saimniekiem un ar draugiem. Saimnieki aicina doties pastaigā pa Bilstiņu ciemu un uzzināt, kādu muižu 16.gs izveidoja Kornēlijs Bilšteins (Cornelius Bilstein)

 

cornelius.webp

  • Mājas kafejnīcā “Divas upes un viens mauriņš" iepriekš piesakoties būs iespēja nogaršot lielu popularitāti ieguvušās jēra ribiņas ar piemeklētiem vīniem (arī bezalkoholiskajiem) un Vidusjūras uzkodas. Pirms un pēc maltītes viesiem iespēja doties pastaigā pa Bilstiņu pussalu, aplūkojot iespaidīgās Kokneses viduslaiku pilsdrupas. Svētdienas laiki jau ir rezervēti, taču iespējams pieteikties vēl sestdien!


2upes.webp

  • "Svini šodien” aicina viesus paviesoties mājās, kur svētkus svin ne tikai īpašās dienās, bet arī ikdienā. Baudot mirkli terasē virs Pērses upes, būs iespējams baudīt daudzveidīgu gardumu klāstu. Kafejnīca aicina izjust mieru upes krastā, pusdienot namiņā kokos, izstaigāt ziedošu dārzu, apēst tradicionālo saldo ēdienu – uz malkas plīts gatavoto bubertu augu mājā, ka arī baudīt radošas aktivitātes un muzikālu noformējumu. Būs iespēja ielūkoties fotogrāfa un gleznotāja, koknesieša Kārļa Lakšes (1892–1949) retāk zināmajās fotogrāfijās no saimnieku ģimenes albuma.


svini-sodien.webp

  • Mājas kafejnīca “Tandēms” viesiem piedāvās dažādus konditorejas izstrādājumus - makarūnus, cepumus, kūkas un citus mazos gardumus, kā arī auksto zupu, salātus, uzkodas un dzērienus. Tandēms nelielo kafejnīcu var raksturot kā ģimenes uzņēmumu - visi pieliek roku, lai darbi veiksmīgi rit uz priekšu. Komandas pamatvērtības ir augstas kvalitātes izejvielas - tās ir pamats burvīgai garšai! Nekas netiek gatavots no gataviem maisījumiem- katra kūkas garšas nianse top no nulles.

tandems.webp

Kommentare

Neuen Kommentar schreiben

Add comment

Abonnieren Sie unseren Newsletter