Jaunumi

Novada uzņēmēji plūc laurus tūrisma gada balvas pasniegšanas ceremonijā

3. Novembris, 2023

1. novembrī Krustpils pilī, atzīmējot Zemgales tūrisma asociācijas divdesmito gadadienu, notika tūrisma konference un pirmo reizi reģiona vēsturē arī Zemgales tūrisma gada balvas pasniegšanas ceremonija. No 46 pretendentiem balvas saņemšanai sešās nominācijās tika izvirzīts 21 nominants. No Aizkraukles novada tika izvirzīti seši nominanti, četri no viņiem ieguva galveno balvu un divi ‒ Atzinības rakstu.

Galvenās balvas ieguvēji no Aizkraukles novada:

  • Nominācijā “Zemgales Zelta rokas” ‒ SIA “Rozīne” un “Skrīveru mājas saldējums”.
  • Nominācijā “Zemgales Zelta atspere” ‒ kuģīšu “Vīgante” un “Sēlis” īpašnieks un kapteinis Uldis Albiņš.
  • Nominācijā “Zemgales Zelta grauds” ‒ Likteņdārzs.
  • Nominācijā “Zemgales Zelta dukāts” ‒ minizoo “Karlīnas”.

Uzvarētājus piecās nominācijās noteica žūrija, bet nominācijā “Zemgales Zelta dukāts” ‒ iedzīvotāju balsojums. Pasākuma rīkotāji informē, ka balsotājiem bija jāpamato, kādēļ viņi vēlas savu zelta dukātu atdot tieši konkrētajam tūrisma uzņēmumam. Minizoo “Karlīnas” no Vietalvas pagasta ieguva 50% balsu, apsteidzot citus šīs nominācijas pretendentus ‒ Karameļu darbnīcu (Jelgava), Krustpils pili un Jēkabpils vēstures muzeju (Jēkabpils novads), brīvdabas muzeju “Ausekļu dzirnavas” (Bauskas novads), “Nākotnes parku” (Jelgavas novads) un “Latvijas valsts mežu” dabas parku Tērvetē (Dobeles novads).

Galveno balvu ieguvēji saņēma kokā veidotu pulksteni, Zemgales amatnieku darinājumu, kas simbolizē paveikto pagātnē un virzību uz darbiem un ieceru piepildījumu nākotnē.

Nominācijā “Zemgales Zelta karote” finālā iekļuva kafejnīca “Cafe Panna” Koknesē, nominācijā “Zemgales Zelta spilvens” – viesu nams “Divas upes” no Kokneses. Šie uzņēmumi sumināšanas pasākumā saņēma Atzinības rakstu.

Par ieguldījumu sava novada un Zemgales tūrisma iespēju popularizēšanā Zemgales tūrisma asociācija pasniedza Atzinības rakstu “Zemgales Zelta gaismas nesējs” Aizkraukles novada Tūrisma informācijas centram.

Balvas pasniegšanu organizēja un finansēja biedrība “Zemgales Tūrisma asociācija” ar mērķi izcelt un sumināt aizvadītā gada labākos, unikālākos, daudzveidīgākos un eksportspējīgākos tūrisma pakalpojumu sniedzējus, kuri darbojas Zemgales tūrisma nozarē un veicina kopējo reģiona atpazīstamību un tēlu.

“Prieks, ka tūrisma gada balvas pasniegšanas ceremonijā laurus plūca Aizkraukles novads. Lepojamies un priecājamies par Aizkraukles novada uzņēmējiem!” saka Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums.

“Par rezultātiem esam ļoti gandarīti, ir prieks par novada tūrisma uzņēmēju sniegumu, nodrošināto pakalpojumu kvalitāti un novērtējumu visā plašajā Zemgales reģionā! No sešām galvenajām balvām iegūtās četras balvas apliecina, ka Aizkraukles novadā veiksmīgi strādā labi zināmi un pieprasīti tūrisma pakalpojumu sniedzēji ‒ gan ēdinātāji un naktsmītņu nodrošinātāji, gan aktīvās atpūtas pakalpojumu uzņēmumi,” saka Aizkraukles novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Anita Šmite. “Nesen Aizkraukles novadā viesojās 22 Latvijas tūroperatoru pārstāvji, lai izzinātu tūrisma piedāvājumus posmā no Rīgas līdz Jēkabpilij. Arī viņi ļoti atzinīgi novērtēja novada tūrisma piedāvājumus, tajā skaitā Koknesē un Skrīveros, un atzina, ka tos ir vērts iekļaut tūroperatoru maršrutos, piedāvājot ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu tūristiem.”

 

398131936_739037174932677_7019963958354565369_n.jpg

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai