Jaunumi

Izveidots video par Koknesi – Hanzas pilsētu

14. Oktobris, 2017

pilnais logo_0.PNG

Izveidots video par Koknesi – Hanzas pilsētu

Sākoties vēsajam rudens mēnesim, ir iespēja atskatīties uz paveiktajiem darbiem un novērtēt tūrisma sezonu vasarā. Koknese var lepoties ne tikai ar savas dabas krāšņumu, bet arī vēsturisko mantojumu. Kā viena no Hanzas pilsētām esam lepni būt Hanzas savienībā un prezentēt savu piedāvājumu plašāk ne tikai Latvijā, bet arī ārpus robežām. Reģiona bagātais kultūrvēsturiskais mantojums kalpo kā pamatresurss tūrisma attīstībai.

Mūsdienās, atjaunojot sendienu slavu un godu, Koknesē viduslaiku pilsdrupās notiek teatralizēti uzvedumi, viduslaiku ieroču demonstrācijas, naudas kalšana, kāzu ceremonijas viduslaiku un senlatviešu stilā un par tradīciju izveidojušies Sama modināšanas svētki, kuru ietvaros pilsdrupu teritorijā aktīvi darbojas viduslaiku tirgus. Tāpat tradīcijas tika ievērotas arī šogad, kad Koknese svinēja savu 740 gadadienu. Mēs visi kopā veidojam Kokneses nākotni, tikai visi kopā mēs spējam savai nākamajai paaudzei parādīt tās tradīcijas, kuras ir vērts nest sev līdzi.

Projekta “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” ietvaros ir izveidots īss reprezentatīvs video, kurā skatāmas koknesiešiem sirdij vistuvākās vērtības, kā arī ir iespēja palūkoties uz Koknesi no putna lidojuma. Video iemūžinātās emocijas, prieks un dabas skati  ļaus katram sajust vēlmi būt šeit - Koknesē! Video var noskatīties šeit: https://www.youtube.com/watch?v=6zirj8gsBWs 

Turpmāk tas kalpos gan kā īss ieskats Kokneses tūrisma  piedāvājumā, gan reprezentatīvs materiāls, dodoties ārpus Latvijas robežām vai iepazīstinot ar pilsētu ārzemju viesus. Video autors ir Mārtiņš Lūsis.

Video izveides izmaksas segtas no Centrālbaltijas programmas projekta Nr.CB110 “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” budžeta, pateicoties Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējumam.

Par Centrālbaltijas jūras reģiona programmu: www.centralbaltic.eu

Informācija par projektu:

http://koknese.lv/projekts_hansa

https://www.facebook.com/ExploreHANSA

 

Informāciju sagatavoja:

Kristiāna Ancelāne

Kokneses Tūrisma centra

informācijas konsultante

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai