Jaunumi

Idejas nedēļas nogalei Kokneses pusē

15. Janvāris, 2022

Ko darīt nedēļas nogalē Kokneses pusē? 🧐

Nedēļas nogale jau klāt, bet neesi vēl izplānojis, ko darīt? Varbūt biji nobijies no vēja un domāji, ka jāpaliek mājās zem siltas sedziņas, taču ieraugot saules starus aiz loga, saprati, ka tomēr jāiet ārā? 😋

Ja Tava atbilde ir apstiprinoša, tad mēs Tevi varam iepriecināt, jo mums IR idejas Tavai nedēļas nogalei! 🥳

🌥 Dodies uz Kokneses parku! Jā, pat ja šķiet, ka viss jau ir redzēts, vienmēr ir vērts to apmeklēt! Katra pastaiga pārsteidz ar ko jaunu un iepriekš neievērotu. Vai esi pētījis senos bruģa atsegumus? Baudījis Pērses ūdenskrituma atveida nomierinošās ūdens šalkas? Iesakām izstaigāt visas parka takas, vērot ainavas no tējas namiņa, izskaitīt, cik tad īsti tagad ir to Pērses ūdenskrituma kāpņu pakāpienu... Ejot cauri Jāņa, jeb Mīlestības vārtiem, ievēlies vēlēšanos, ir dzirdēts, ka tās piepildās! Protams, kā sulīgs ķirsītis uz dzimšanas dienas kūkas ir Kokneses viduslaiku pilsdrupas... Apmeklē tās! Iztēlojies senos pagātnes notikumus, sajūti pagātnes elpu un izbaudi ainavu, kuru sniedz Pērses un Daugavas sateka! Ja vēlmēs ir garāka pastaiga un kārtīgāka "kāju izlocīšana", tad pa Kokneses dabas taku dodies uz Likteņdārzu!

🌥 Kā būtu ar aktīvāku Kokneses parka iepazīšanas versiju? Lejupielādē viedtālrunī aplikāciju "Roadgames" un izvēlies Kokneses spēli! Tā paredzēta 2-4 cilvēku kompānijai un vismaz divu stundu garumā Tu iepazīsi Koknesi un izzināsi tās zudušo pasauli!

🌥 Kad Tu pēdējo reizi uzkāpi kādā pilskalnā? 🧐 Daudzi nemaz nenojauš, ka mūsu apkārtnē arī ir atrodami pilskalni, no kuru galotnēm vērot harmonisko un mierpilno dabu. Dodies uz Iršiem! Aplūko vēsturisko magazīnu, kura šobrīd tiek atjaunota, lai atgādinātu apmeklētājiem par tās seno lepnumu. Apskati bijušo pagastnamu un iepazīsties ar Iršu kolonijas vēsturi. Uzkāp Bulandu pilskalnā! Vai spēj sajust pakausī elpojošo sendienu elpu?

🌥 Izstaigā Vecbebru muižas parku! Vecbebru muiža ir apskatāma tikai no ārpuses, taču tā ir izcila vēstures liecība! Ēka tika celta tālā 19.gadsimta pirmajā pusē klasicisma stilā, vēlāk tā nodega, taču tā tika atjaunota un ir apskatāma arī šodien. Apkārt muižas ēkai ir neliels angļu ainavu stila parks ar taciņām, kurās baudīt senatnīgo un pat nedaudz pirmatnīgo atmosfēru.

🌥 Vai esi iepazinis Bilstiņu ciematu? Pirms vairākiem gadu desmitiem, vēl tad, kad Bilstiņus un Koknesi atdalīja dziļā Pērses ieleja ar tolaik Latvijā augstāko ūdenskritumu tās vidiņā, Bilstiņi bija mākslinieku un Latvijas Universitātes mācībspēku vasaras rezidenču iecienīta vieta. Bilstiņos dzīvojis profesors Endzelīns, profesors Blese, docente Ābele un daudzi citi. Bilstiņos 1905.gada vasaru pavadījis arī rakstnieks Kārlis Skalbe. Ja vēlies iepazīt Bilstiņus, iesakām svētdienas pusdienlaiku ieplānot paipalu fermas "Rīta putni" apmeklēšanai! Nogaršot paipalas un citas delikateses ir pelnījis ikviens, kurš dēvē sevi par gardēdi!

🌥 Ilga staigāšana nogurdina ikvienu. Iesakām iestiprināties un baudīt burvīgu maltīti kādā no Koknesē piedāvātajām vietām! Ja vēlies ko ātru un street-food cienīgu, apmeklē "In Burger" Kokneses zaļā tirgus laukumā. Ja vēlies pusdienot mājās - pasūti brīvdienu piedāvājumu no "Koknesis" Uz vietas brīnišķīgas maltītes var baudīt krodziņā "Rūdolfs"  un "Panna Cafe Koknese". Savukārt nogaršot ko jaunu un īpašu var iepriekš minētajā paipalu fermā "Rīta putni"- iesakām pieteikt savu vizīti iepriekš!

Kā tur īsti būs - vai iedvesmojām Tevi izkustēties un baudīt brīvdienas ārpus mājas? 😋😉Uz tikšanos Koknesē!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai