Jaunumi

Fotokonkurss “Tvīds paliek mājās” noslēdzies

25. Maijs, 2020

Maija vidū, ievziedu laikā, Koknesē ir modies Lielais Sams – visiem Tvīda draugiem labi pazīstams!  Dižais Sams šogad mūs kopā nepulcēja Sama modināšanas svētkos. Kokneses ielās nebija dzirdams pavasarim ierastās velosipēdu zvaniņu skaņas, jo  Tvīda brauciens  palika mājās.  Tūrisma svētku ūsainajam varonim pamosties možam un jautram  palīdzēja Tvīdam uzticīgie -  ar skaistām fotogrāfijām un jaunām idejām, vienlaikus  pierādot, ka māk priecāties par dzīvi arī paliekot mājās!  Līdzīgi kā citus gadus bildējāmies Tvīda foto stūrītī, tā šogad Tvīda foto  tapuši mazā bilžu rāmītī katram atsevišķi – ziedošā dabas ainavā, mājas dārzā, un arī uz ūdens. Ir  uzburtas retro ainas, atminoties 20. – 30. gadu šarmu tērpos un godā celti gan senlaiku, gan mūsdienu velosipēdi! Pārsteigums, prieks un aizrautība  šajā neierastajā laikā, kad svētkus svinam katrs savās mājās, staro no ikvienas fotokonkursa “Tvīds paliek mājās“ fotogrāfijas.  Izdomas bagāti, radoši un ar oriģinalitāti apveltīti ir tie, kam Tvīds ir sirdī.

 Ir  jāspēj notvert mirkli, kad maijā tulpes un ķiršu ziedi segti ar sniegu, saposties “Tvīda formā” un nobildēties ar oriģinālu līdzbraucēju. Kā izrādās Tvīdā var “braukt” arī ar velosipēdu gaisā un uz SUP dēļa. Var radīt un iejusties 30.gadu noskaņās tik atbilstoši, ka prātā nevilšus iezogas doma, ka tā patiešām būs bijis pirms gandrīz simts gadiem. Var saposties pats, sapost savu ģimeni, savīt ziedus un godā celt velosipēdus. Saglabājot tradīcijas,  uzrīkot Tvīda braucienu Blaumaņa pagalmā ģimenes lokā ar rotātiem braucamajiem, un ar rūpību un izdomu sagatavot savu  bilžu rāmīti.  Viss kā īstā Tvīda braucienā un smaids nenozūd no sejas! Šogad ir pirmais gads, kad Tvīda ceļš ievijies arī ziedošā rapšu laukā.  Un kas to zina, varbūt nākotnē par tradīciju izveidosies: pirms dodies Tvīdā, nobildējies savas mājas pagalmā. Tvīds pārmantojas no paaudzes paaudzē, te savu pārliecību nodod vecvecāki  gan bērniem, gan mazbērniem.

Kokneses Tūrisma informācijas centrs un kultūras nams pateicas 13 fotokonkursa “Tvīds paliek mājās” fotogrāfiju autoriem ar 23 fotosesiju dalībniekiem par uzticību Tvīdam 32 iesūtītajās fotogrāfijās! Galveno - pārsteiguma balvu no Kokneses Tūrisma informācijas centra – saņem Agnese Pulkstene un Rihards Štrauss!  Nedēļu garais balsojums par favorītfotogrāfiju Kokneses Tūrisma informācijas centra “Facebook”  lapā ir noslēdzies un skatītāju simpātijas balvu ir saņēmusi Karīnas Skrupskas fotogrāfija, kurai konkursa noslēguma brīdī bija 446 balsis. Apsveicam uzvarētājus! Kokneses Tūrisma informācijas centrs aicina visus fotogrāfiju iesniedzējus  saņemt pārsteiguma balvas no tūrisma centra un Elvīras Brokas, ierodoties tūrisma informācijas centrā tā darba laikā. Paldies visiem Tvīdam uzticīgajiem!

DSC_0019 (1).jpg

98359894_1883297771807328_4951951860400390144_o.jpg

 

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai