Jaunumi

Ceļo ar garšu Koknesē Mājas kafejnīcu dienās!

19. Jūlijs, 2023

Šogad “Mājas kafejnīcu dienas” svin trešo sezonu. Līdzīgi kā pērn, arī šogad Aizkraukles novada teritorijā mājas kafejnīcas apmeklētājus uzņems divās nedēļas nogalēs: 22. un 23. jūlijā mājas kafejnīcu dienas notiks Vidusdaugavā – Skrīveros, Aizkrauklē, Koknesē un Pļaviņās un to apkārtnēs, bet 9. un 10. septembrī norisināsies Sēlijas mājas kafejnīcu dienas, kurās piedalīsies Jaunjelgavas un Neretas apvienību dalībnieki.

Koknesē un apkārtnē būs iespēja izbaudīt vienpadsmit mājas kafejnīcu piedāvājumu, nogaršojot dažādu kultūru virtuvi.

Mājas kafejnīcu dienas Svini Šodien aicinās kopā svinēt svētkus, baudīt ēdienus un sajūtas. Vai esi kādreiz malkojis kafiju augu namiņā? Vai cienājies ar zivju zupu terasē, piecus metrus virs Pērses upes... Vieta, kur gūt jaunas emocijas, lutināt garšu kārpiņas, ienirt lauku burvībā un būt mirklī. Un uzzināt, kā tad garšo "ogu paradīze"...

 Iršos viesus sagaidīs mājas kafejnīca "Kļavas", kurā saimniekos biedrības Irši iedvesmo biedri, būs iespēja doties ekspedīcijā “Pa Hiršenhofas takām” un aplūkot atjaunoto līdzās esošo Iršu muižas klēti – magazīnu. Taču, lai dotos izzinošās pastaigās, jāiestiprinās ar Hiršenhofas zupu, "pārvaldnieka mielastu", kā arī jāiepazīstas ar "kakao meiteni".

Saimniecībā “Rijnieki”, kas nodarbojas ar putnkopību un kazkopību, kā arī ar viesu uzņemšanu Rijnieku upes namiņš, aicinās mieloties ar kazas piena desertiem – grilētu sieru un pannu cotu ar ogu mērci, kā arī uz ugunskura gatavotu kazas jēra gaļas plovu. Turklāt, tas viss baudot īstenu lauku sētas atmosfēru un noskaņu Daugavas krastā...

Mājas kafejnīca “Cornelius” cienās ar paipalu olu un gaļas delikatesēm, drosmīgākie varēs nobaudīt “Austeri”, bet pusdienās tiks gatavots “Ola-lā! Rotisserie”” – grilēta paipala franču gaumē. Starp ēdienreizēm viesiem piedāvā doties romantiskās pastaigās pa Bilstiņiem un uzzināt, kur vasaras pavadīja valodnieks Jānis Endzelīns un mākslinieks Konrāds Ūbāns.

Mājas kafejnīcā "Kārkļu osta" Daugavas krastā būs iespēja baudīt uz atklātas uguns gatavotus un īpašā veidā pasniegtus ēdienus, vērot skaistos dabas skatus un lauku mieru. Ikvienam tiek aicināt nogaršot karsti kūpinātu asari, grilētu cūkgaļas kakla karbonādi un citus gardumus. Un, kad šķiet, ka gana ēsts, iespējams iznomāt laivu laiskam braucienam pa Daugavu.

Ar iepriekšēju pietikšanos kafejnīcā "Ugu&Uga cienā" varēs izzināt veģetāro un vegānisko virtuvi, baudot dateļu un burkānu kūkas, kā arī citus ēdienus, piemēram, baklažānu - lēcu salātus, burkānlašmaizītes un dateļu "snikerīšus". Gadu gaitā saimniekiem radušies dažādi jaunatklājumi kulinārijā, ar kuriem labprāt padalīsies ar viesiem.

Bebros ciemiņus gaidīs jaunie uzņēmēji mājas kafejnīcā “Lācīši”, piedāvājot nogaršot viltotās irbītes un biešu zupu “Garšīgo”. Ikviens tiek aicināts atpūsties no ikdienas steigas un palutināt sevi ar ēdiena baudīšanu ārpus mājām. Uzņēmums vēlas popularizēt gan Aizkraukles novadu, gan Vecbebrus tūrisma jomā.

Akcijas laikā "Misija Koknese" “Draugu virtuvē” piedāvās pieturvietu, kur gaisā virmos Gruzijas garšas un smaržas. Čahobili, lobio un salguni – viss, kas nepieciešams īstenam gruzīnu garšu vilnim. Viesus cienās ar ēdieniem, kas sasildīs gan vēderu, gan dvēseli un atmiņās aicinās atpakaļ uz Gruziju tos, kas tur jau pabijuši, savukārt pārējos mudinās aizdomāties par iespēju turp aizceļot.

Mājas kafejnīca “ROCHO” un spāņu izcelsmes arhitekts un ēdiena gatavošanas entuziasts David Rocha viesus aicinās nobaudīt Kanāriju salu virtuvi, piedāvājot paellu, arepas un dienvidu zemju kārumnieku iecienīto polvito uruguayo, garšu ceļojumu baudot uz terases virs Pērses upes.

Tandēms apmeklētājus lutinās ar gardām uzkodām un ēdieniem, aicinot nogaršot dažādus konditorejas izstrādājumus, kā arī sāļās uzkodas un pamatēdienus. "Tandēma" pamatvērtība ir augstas kvalitātes izejvielas, jo tieši tās ir pamats burvīgai garšai. Nekas netiek gatavots no maisījumiem - katra kūkas garšas nianse top no nulles.

Harmoniskā “Divas upes” mājas kafejnīca viesiem konkrētos laikos, ar iepriekšēju pieteikšanos, piedāvās baudīt izzinošu garšu programmu - tiks piedāvāti grādi liellopu steiki, jēra ribiņas un paipalas, kas tiks grillētas viesu klātbūtnē, ar stāstījumu par gaļas atšķirībām, gatavošanas specifiku, un būtiskām niansēm, lai grillējumu rezultāts būtu maksimāli labs.

Tiekamies uz Vidusdaugavas garšu viļņa!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai