Jaunumi

Aicinām uzņemt viesus un pieteikties dalībai Mājas kafejnīcu dienās!

16. Aprīlis, 2021
Mājas kafejnīcu dienas

173965860_1841024406071579_6160384667123888036_n.jpg

 

Kokneses tūrisma informācijas centrs aicina Kokneses novada iedzīvotājus atsaukties un pievienoties idejai, uz divām dienām savu saimniecību pagalmus un sētas pārvēršot par Mājas kafejnīcām.

“Ģimenes lokā vai kopā ar draugiem sagatavo savu īpašo piedāvājumu cienastam. Iepazīstini apmeklētājus ar piedāvājumu, ko vari papildināt ar savas vietas stāstiem un aktivitātēm: ar rokdarbiem, spēlēm, mūzikas instrumentu spēlēšanu un daudz ko citu!” aicina tūrisma centra pārstāve Lauma Āre.

Kaimiņzemē Igaunijā mājas kafejnīcu dienas dažādos reģionos notiek jau vairākus gadus. Latvijā mājas kafejnīcu dienas pirmo reizi ciemos aicināja 2019. gadā. Pagājušogad mājas kafejnīcu dienām pievienojās jauni reģioni. Šogad mājas kafejnīcu dienas tiks organizētas visā Latvijā, tās rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departaments un Latvijas Lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs". Aizkraukles, Pļaviņu, Kokneses, Skrīveru, Jaunjelgavas un Neretas novadiem, kas drīz apvienosies Aizkraukles novadā, līdz šim veiksmīgi sadarbojušies “Vidusdaugavā”. Turpinot sadarbību un atbalstot mājas kafejnīcu ideju, vēlamies aicināt viesus 24. un 25.jūlijā “Ceļot ar garšu mājas kafejnīcās Vidusdaugavā”.

Kā noris Mājas kafejnīcu dienas? Uz vienu vai divām dienām saimniecību pagalmi un citas vietas, kas ikdienā nav saistītas ar uzņēmējdarbību un ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, pārvēršas par kafejnīcām. Interesentiem tiek piedāvāts nogaršot vietējo ēdienu, gūt lielisku garšas pieredzi, kā arī baudīt interesantu kultūras programmu. Katra lauku sēta ģimenes lokā vai/un ar draugiem sagatavo savu īpašo piedāvājumu: cienastu (plātsmaizi, kūku, sacepumu utt.) un kopā ar kafiju/tēju  piedāvā apmeklētājiem. Par sagatavoto produktu tiek saņemta samaksa, lai varētu segt produktu iegādes izdevumus, taču tas nav komercializēts peļņas avots un ir vērsts uz kopienas sadarbību. Katra saimniecība prezentē savas mājas - kafejnīcas nosaukumu un arī piedāvātais produkts tiek pasniegts ar tam raksturīgajām kultūras īpašībām un stāstu. Lai piesaistītu plašāku sabiedrības loku un ģimenes ar bērniem, tiek rīkotas dažādas kultūras aktivitātes: rokdarbi, spēles, mūzikas instrumentu spēlēšanu u.c.

Aicinām piedalīties un līdz 1.jūnijam pieteikties dalībai Mājas kafejnīcu dienās Vidusdaugavā gan uzņēmējus, kas ikdienā sniedz ēdināšanas pakalpojumus, gan vietējos iedzīvotājus, kas ikdienā nenodarbojas ar ēdināšanu vai tūrismu, bet šajā dienā ir ar mieru atvērt savas mājas/sētas un pacienāt viesus (nav jābūt bezmaksas) un iepazīstināt apmeklētājus gan ar gatavotiem ēdieniem, gan piedāvāt informāciju par katras vietas kultūrvēsturi un vietas “garšu”  Vidusdaugavā. Pieteikšanās Kokneses tūrisma informācijas centrā, turisms@koknese.lv, tālr. +371 29275412. Mājas kafejnīcu dalībniekiem ir paredzētas praktiskas apmācības par sekojošām tēmām - sanitārās prasības un drošība (PVD), prasības saistībā ar Covid-19 (SPKC), mārketings (PR aģentūra), saskarsme ar apmeklētājiem. Apmācības plānotas attālināti un uzņēmējiem būs bez maksas. Tiks izstrādātas arī vadlīnijas un ieteikumi viesu uzņemšanai. Mājas kafejnīcu dalībniekiem būs jāveic apmeklētāju uzskaite un jāsniedz atsauksmes pēc pasākuma, kā arī jāizvieto organizatoru sagatavotos mārketinga materiālus un jāreklamē savs piedāvājums.

Mājas kafejnīcu organizatori būs izveidojuši kopīgu mājas lapa, kurā būs atrodama informācija par katru no galamērķiem, to dalībniekiem un praktiskā informācija - www.celotajs.lv/majaskafejnicas. Informācija par pasākumu www.latvia.travel mājas lapā un sociālo tīklu kontos. Informācija par katra reģiona Mājas kafejnīcu dienām www.latvia.travel pasākumu kalendārāAizkraukles, Pļaviņu, Kokneses, Skrīveru, Jaunjelgavas, Neretas novadu koordinators Mājas kafejnīcu dienām ir Kokneses tūrisma informācijas centrs (e-pasts: turisms@koknese.lv, tālr. +37129275412).

 

Uz tikšanos Mājas kafejnīcu dienās!

 

Informāciju sagatavoja:

Kokneses tūrisma informācijas centrs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai