Jaunumi

Kokneses tūrisma informācijas centrs izstādēs Adventur 2020 un Balttour 2020

3. Februāris, 2020
Izstādes

Noslēgušās starptautiskās tūrisma izstādes „Adventur 2020” un „Balttour 2020”

Kokneses tūrisma centrs aizvadījis divas spraigas nedēļas nogales, piedaloties starptautiskajās tūrisma izstādēs “Adventur 2020” Viļņā no 24. līdz 26. janvārim un “Balttour 2020” Rīgā no 31. janvāra līdz 2. februārim.

Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas  2014.-2020.gadam gadam projekta Nr. LLI-313 "Aizraujošs ceļojums muižu parkos četros gadalaikos"  "4SeasonsParks" ietvaros, kopā ar kolēģiem no Zemgales Plānošanas reģiona, Jelgavas novada pašvaldības, Rokišķu Reģionālā muzeja, Pakrojas rajona pašvaldības, Kokneses tūrisma informācijas centra pārstāvji apmeklētājus abu izstāžu  laikā iepazīstināja ar 55 piļu un muižu parkiem Zemgalē un Ziemeļlietuvā. Augstāk minētā projekta ietvaros tūristiem ir sagatavota brošūra „Aizraujošs ceļojums piļu un muižu parkos”, kas izdota latviešu, lietuviešu, krievu, angļu, vācu valodās un piedāvā trīs maršrutus, kas aptver Zemgales un Šauļu un Paņevežas reģionus Lietuvā. Papildus ir izveidoti piedāvājumi piecām dažādām mērķgrupām – trīs paaudžu ceļotājiem, senioriem, aktīvās atpūtas cienītājiem un ārpus sezonas ceļotājiem. Tāpat izstrādāts arī atpazīstamāko objektu maršruts. Kā papildinājums brošūrai ir Drauga karte, kas aizrautīgajiem ceļotājiem sniegs priekšrocības, ietverot īpašus piedāvājumus deviņos parkos. Izstādes laikā potenciālie parku apceļotāji un interesenti tika aicināti izbaudīt dabas un kultūras varenību, apstāties ikdienas steigā, dodoties tūrisma maršruta „Aizraujošs ceļojums piļu un muižu parkos” piedzīvojumā. Arī izstādes stenda iekārtojums aicināja apstāties, izbaudīt mirkli un nokļūt kādā no 19.gadsimta pils telpām, lai nofotografētos ar gadsimtam atbilstošiem aksesuāriem. Apmeklētāji izrādīja lielu interesi par daudzajiem parkiem un muižām, un guva iedvesmu, lai jau šajā vasarā dotos apmeklēt parkus Zemgalē un Ziemeļlietuvā un iegrieztos arī skaistajā Kokneses parkā.

Izstādē „Balttour 2020” Kokneses novads sevi prezentēja trīs izstādes stendos: augstāk minētajā projekta stendā, Vidusdaugavas pudurī Zemgales Plānošanas reģiona stendā un atsevišķā Kokneses novada stendā „Koknese aicina”. Plašāk apmeklētais, košākais, ar daudzveidīgiem piedāvājumiem bija Kokneses stends, kurā trīs dienu garumā norisēja aktīva un radoša darbošanās, kas piesaistīja apmeklētājus apstāties, palūkoties un iepazīt Koknesi tuvāk, lai izvēlētos to par sava ceļojuma galamērķi. Pateicoties Kokneses un apkārtnes uzņēmējiem, izstādes apmeklētājiem bija iespēja degustācijās baudīt gardo „Ievas sieru”, Bebru pagasta ZS “Dravas” biškopes Daces Nebēdnieces medu un „Liepkalnu” maizi un ZS “Janavas” kaņepju tēju. Viktorīnās ar jautājumiem par Koknesi bija iespēja laimēt kafejnīcas “Panna cafe” un brīvdienu piestātnes “Pērsejas” dāvanu kartes. Trīs dienu garumā ikviens stenda apmeklētājs varēja līdzdarboties, ieaužot savu pavedienu ceļam uz Koknesi. Šo radošo darbu aizsāka Koknese gide, daudzu interesantu vēsturisku notikumu stāstniece un rokdarbniece Spodra Briede, kas kopā ar ZS „Janavas” saimnieci Antu Kučeri  un biedrības „Pērses krasts” pārstāvi, brīvdienu piestātnes „Pērsejas” saimnieci Itu Lejiņu piektdienā aktīvi aicināja apmeklēt Koknesi. Šī gada “Balttour” izstādes apmeklētājiem bagātākajā dienā - sestdienā, Koknesi apmeklēt aicināja viesu nama „Divas upes” saimnieks Tomass Cīrulis, piedāvājot īpašas atlaides viesu nama pakalpojumiem izstādes dalībniekiem, savukārt ar viduslaiku aktivitātēm un iespēju doties izbraucienā ar vikingu laivu pa Daugavu un Pērsi viduslaiku noskaņās aicināja  „Mežmalu” saimnieks un aktīvs stāstnieks Arvīds Apfelbaums ar kolēģi Līgu Kažemaku no „Latvju spīķera”. Dienas laikā stendā vairakkārt viesojās slavenais Kokneses talismans - sams, kurš izstaigāja arī izstādi, lai aicinātu apmeklēt šī gada tūrisma sezonas atklāšanas - Sama modināšanas svētkus 16. maijā. Svētdienā Kokneses stendā savas amata prasmes ar kulināro mantojumu, enerģisku līdzdarbošanos un, iepazīstinot ar senām tradīcijām, aicināja biedrības „Baltaine” Radošās mājas pārstāves Līvija Briede un Līvija Vindele. Ar gaidāmajiem jaunajiem piedāvājumiem Kokneses Likteņdārzā, iepazīt nacionālās nozīmes projektu un apmeklēt kādu no Likteņdārza organizētajiem pasākumiem aicināja Likteņdārza administratīvā direktore Linda Galino. Izstādes apmeklētāji bija pirmie, kuri šogad saņēma tikko izdoto jauno Likteņdārza bukletu, kurš tagad pieejams arī tūrisma informācijas centrā.

Trīs dienu garumā skaistajā stendā, līdztekus tūrisma informācijas centra darbinieču sniegtajai informācijas par Koknesi, bija iespēja vērot Koknesi fotoattēlos un filmās televizorā, kā arī seno Koknesi aplūkot interaktīvajā stendā.

Apmeklētāji bija ieinteresēti, iepazīstoties ar Kokneses novada šī gada pasākuma plānu, kā arī Kokneses novada šī gada tūrisma sezonas bukletu, brošūru par viduslaiku un pilsdrupām un jaunajiem šīs sezonas piedāvājumiem, atjaunoto Vidusdaugavas karti, Kokneses parka karti un informatīvajiem bukletiem par Kokneses uzņēmēju piedāvājumiem.

Aicinām iegriezties Kokneses tūrisma centrā, lai aplūkotu, pēc vajadzības paņemtu līdzi augstāk minētās brošūras, kā arī iepazītos ar Latvijas novadu un pilsētu jaunās tūrisma sezonas informāciju, ko atjaunojam, atgriežoties no izstādēm.

Paldies Kokneses novada tūrisma nozares uzņēmējiem un vietējo produktu ražotājiem par aktīvo iesaistīšanos, lai nodrošinātu stenda darbību ar daudzveidīgiem piedāvājumiem, paldies mūsu atbalstītājiem par līdzi jušanu un izsakām pateicību Kokneses novada domes administrācijai par atbalstu sagatavošanās darbos un izstādes stenda nodrošināšanā. Īpašs paldies šoferītim Valteram par drošo nokļūšanu izstādēs Viļņā un Rīgā, kā arī par tehnisko palīdzību materiālu nogādē un stendu uzstādīšanā.

Ceram uz rezultatīvu izstāžu darbu, sagaidot tūristus mūsu novadā!

Kokneses novada domes Tūrisma un sabiedrisko attiecību nodaļa,

Kokneses tūrisma informācijas centrs

 

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai