Jaunumi

Velobrauciena 2017 atskats

19. Septembris, 2017

Vissaulainākajā rudens dienā, 16. septembrī, aktīvās atpūtas cienītāji devās Kokneses Tūrisma centra rīkotajā velobraucienā “Kokneses novada dārgumi”.

Velobrauciens šogad norisinājās jau ceturto reizi. No Kokneses pilsdrupām ceļu uzsāka 84 dalībnieki no visas Latvijas. Braucienā piedalījās gan pamatskolas vecuma bērni, gan ģimenes un individuālie velo entuziasti, kas braucienu atbalsta jau otro un daži pat trešo gadu.

Braucēju pirmais pieturas punkts bija Ozolkalnu šautuve, kurā mednieku kluba „Ķepainis” pārstāvis ceļotājus  iepazīstināja ar dažādajām priežu šķirnēm un Ozolkalnu darbību kopumā.

 Ceļš turpinājās cauri Aklajam purvam, kurā savu darbību veic uzņēmums SIA “Kūdras enerģija”. Purvā dalībnieku spēkus pārbaudīja stiprs pretvējš, kuru veiksmīgi izturēja pat mazākie braucēji.  Mazā atpūtas pauzē varēja uzzināt par kūdras enerģijas ieguvi un laukiem. Spēku atjaunošanai un enerģijai lieti noderēja pasākumu organizētāju sarūpētās rozīne un ūdens.

Lielākoties ceļa posmi bija grants ceļi un takas, tāpēc ceļš kļuva mazliet patīkamāks dodoties cauri Aizkraukles stacijai līdz brīvdienu mājai “Lejas Bitēni”. Viesmīlīgie brīvdienu mājas saimnieki iepazīstināja ar plašo saimniecību, cienāja ar pašu audzētiem āboliem, bet, izrādot eksotiskos dzīvniekus, ļāva pašiem izmēģināt spēkus velkot zirga ratus. Patīkams pārsteigums mūs sagaidīja ekskursijas noslēgumā. Vērīgākie velo brauciena dalībnieki, atbildot uz saimnieku sagatavotajiem viktorīnas jautājumiem, ieguva īpašas balvas: vizināšanos ar poniju vai zirgu, bet vēl kādam laimējās mājās pārvest saimniecībā audzētu gaili. Noslēgumā iestiprinājāmies ar pīrādziņiem, karstu kafiju un tēju, lai patīkamā noskaņojumā dotos tālāk.

 Kad lielākais ceļa posms jau bija pievarēts, viesojāmies Kokneses pagasta bioloģiskajā zemnieku saimniecībā “Janavas”. Saimniece Anta Kučere mūs sirsnīgi uzņēma aicinot nobaudīt bioloģiski audzētās tējas, bet Tūrisma centrs cienāja ar gardajiem Torņu ielas zefīriem. „Janavās” tuvākajā laikā plānots atvērt baskāju taku, tāpēc braucējiem bija ekskluzīva iespēja izbaudīt taku jau šajā dienā. Ikviens varēja  iegādāties Z/S “Janavas” ražotos tonikus, bioloģiskās tējas un losjonus. Dalībnieki ikkatram iesaka braukt ciemos un izjust šo dabas doto enerģiju, kas patiešām dara brīnumus.

Brauciens noslēdzās sākumpunktā Kokneses viduslaiku pilsdrupās. Kamēr gaidījām vakariņas, stiprākie velo tūristi varēja sekot brauciena vadītājam Artim Zvejniekam  un doties papildus 7 kilometru braucienā līdz Likteņdārzam un atpakaļ. Pēc lieliski pavadītās dienas pilsdrupu priekšpilī, daloties emocijās par brauciena laikā gūtajiem iespaidiem, izturīgie ceļotāji baudīja SIA „Kokneses miesnieks” gardo un sātīgo zupu. Vakariņu laikā Kokneses Tūrisma centrs ar pateicībām un nelielām balvām teica paldies katram, kurš palīdzēja pasākuma rīkošanā. Pateicības un nominācijas tika pasniegtas arī dalībnieku starpā, kā arī mazākie braucēji saņēma saldumu balvas.

Liels paldies par atsaucību un organizētību brauciena dalībniekiem, kas ar savām zināšanām un idejām palīdzēja braucienu padarīt vēl neaizmirstamāku! Esam aktīvi pavadījuši  vasaru un sagaidījuši rudeni!

Kristiāna Ancelāne,

Kokneses Tūrisma centra

tūrisma informācijas konsultante                            

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai