Jaunumi

Mobilā lietotne “Koknese-Hanzas pilsēta”

7. Oktobris, 2017

Kokneses novadam ir izveidota bezmaksas mobilā lietotne “Koknese-Hanzas pilsēta”, pateicoties pārrobežu projekta “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” finansējumam.

Mobilajā lietotnē jebkuram lietotājam ir pieejama Kokneses novada tūrisma informācija par katru apskates objektu, to kontaktinformāciju un precīzu atrašanās vietu, autobusu pieturām, informācijas punktiem, atpūtas zonām, naktsmītnēm  un tirdzniecības vietām.  Lietotnē iespējams iziet arī tematiskās tūres, kas iekļauj populārākos tūrisma galamērķus Kokneses novadā.

Viens no galvenajiem lietotnes mērķiem ir nodrošināt lietotāju ar informāciju arī tad, ja mobilajā telefonā internets nav pieejams izbraucot no mājām. Informācija tiek ielādēta pieejamajā Wi-Fi punktā un uzsākot ceļu, ielādētie faili saglabāsies arī bez interneta savienojuma. Lietotnē ir pieejama arī plaša karte, lai ceļotājs varētu veiksmīgi nokļūt Kokneses novadā braucot no jebkuras citas pilsētas.

Mobilā lietotne veidota tā, lai to viegli varētu lietot gan ārzemju, gan vietējais tūrists, kā arī jebkurš, kuram informācija šķiet noderīga.  Ir iespējams ērti pārslēgties starp 4 valodām - latviešu, angļu, krievu un vācu. Nākotnē paredzēts papildināt mobilo lietotni ar igauņu valodas versiju, kā arī jaunām tematiskajām tūrēm un iespējamiem apskates objektiem. Lietotne bez maksas pieejama iPhone un Android viedtālruņiem. Iphone versija būs publiski pieejama tuvākajā laikā.

Ja, izmantojot mobilo lietotni, tiek konstatētas kādas nepilnības, lūdzam par tām ziņot Kokneses tūrisma centram, T.65161296, turisms@koknese.lv

Mobilo lietotni izveidoja igauņu firma “Idakoidlik OÜ“  ko tās izstrādei piesaistīja Hanzas projekta partneris – Pērnavas pašvaldība. Teksta ievadi visās valodās veica firma SIA “Softikom”. Hanzas projekta ietvaros lietotnes izveidotas arī citām mazajām Hanzas pilsētām Latvijā – Cēsīm, Valmierai, Kuldīgai, Straupei un Limbažiem, kā arī Pērnavas, Vīlandes pašvaldībām Igaunijā un Zviedrijas pilsētai Visbijai.

Par  Hanzas projektu: Sadarbojoties 11 Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas partneriem, no 2015. gada oktobra līdz 2018. gada decembrim tiek ieviests projekts “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai”. Vairāk par projektu http://koknese.lv/projekts_han....

Kristiāna Ancelāne

Kokneses Tūrisma centra  

informācijas konsultante

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai