Jaunumi

Ir aizvadīta 25. starptautiskā Baltijas tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2018”

6. Februāris, 2018

Ir aizvadīta 25. starptautiskā Baltijas tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2018”

 

Rīgā, Ķīpsalā ir aizvadīta 25.ikgadējā tūrisma izstāde – gadatirgus “Balttour 2018”. Izstādē piedalījās un Kokneses novadu pārstāvēja Kokneses tūrisma informācijas centrs, piedāvājot ceļotājiem par savu brīvdienu galamērķi izvēlēties Kokneses novadu. Tradicionāli izstādē piedalījās arī pārējie Aizkraukles reģiona novadu tūrisma informācijas centri un pakalpojumu sniedzēju pārstāvji.

Izstāde notika trīs dienas divās tematiskajās hallēs – “Apceļo Latviju!” un “Atklāj pasauli!”.

Hallē “Apceļo Latviju” bija sastopami visi Latvijas novadi. Šeit ar dalību trīs stendos rosījās arī Kokneses tūrisma informācijas centrs. Par jaunumiem un tūrisma iespējām Kokneses novadā bija iespēja uzzināt Zemgales Plānošanas reģiona, Latvijas-Lietuvas pārrobežu programmas ietvaros projekta “AttractiveForYou”, kā arī projekta “Explore Hansa” stendos.

Kopumā bija vērojama liela interese par tūrisma piedāvājumiem Kokneses novadā. Visbiežāk izstādes apmeklētāji vēlējās uzzināt par šī gada lielākajiem pasākumiem novadā, aktīvās atpūtas iespējām un jaunākajiem piedāvājumiem. Tāpat liela interese bija par Likteņdārza veidošanu un paveiktajiem darbiem šovasar, par piedāvājumiem Kokneses pilsdrupās un ievērojamākajiem apskates objektiem novadā. Ir liels prieks, ka Koknese tūristiem joprojām ir iemīļota ekskursiju un brīvdienu pavadīšanas vieta, par kuru saņēmām daudz atzinīgus vārdus.

Popularizēt mūsu novadu klātienē bija ieradušies arī novada radošie pārstāvji: Amatu centrs “Mazā kāpa”, kur radošā darbnīcā bija iespēja līdzdarboties un pagatavot sev īpašu atslēgu piekariņu. Zemnieku saimniecības “Janavas” īpašniece Anta Kučere iepazīstināja ar saimniecībā ražoto produkciju, aicināja uz ekskursijām un piedāvāja izbaudīt bioloģiskās kosmētikas - krēma “Beāte” un dažādu losjonu iedarbību. Biedrības “Baltaine” Radošā māja ar savu atraktivitāti iesaistīja rotaļās, dejās un dziesmās apmeklētājus, aicinot iepazīt pirmās iemaņas dažādos amatos un baudīt vietējo kulināro mantojumu.

Paldies vietējiem uzņēmējiem, ar kuru atbalstu Koknesi popularizējām, piedāvājot dažādas degustācijas. Izsakām pateicību:

  • z/s “Dravas“, personīgi Dacei Nebēdniecei par ziedoto medu;
  • Kokneses miesnieka gardumiem – par cepumiem;
  • Ievas sieram – par sieru;
  • Oga Powder – par sukādēm un ogu pulveri.

Sakām lielu paldies visiem atbalstītājiem!

Santa Midere, tūrisma informācijas konsultante

Foto: Anita Šmite

IMG_0623.JPG

IMG_0695.JPG

IMG_0752.JPG

IMG_0763.JPG

IMG_0773.JPG

IMG_0780.JPG

IMG_0784.JPG

IMG_0795.JPG

IMG_0811.JPG

IMG_0813.JPG

IMG_0845.JPG

IMG_20180202_155631.jpg

IMG_0719.JPG

IMG_0724.JPG

IMG_0924.JPG

IMG_20180203_101839.jpg

IMG_0900_3.JPG

 

 

 

 

 

 

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai