Jaunumi

Bioloģiskā saimniecība "Janavas" saņem "Zaļo sertifikātu"

29. Decembris, 2020
Janavas

 

Šī gada novembrī 23 Latvijas lauku tūrisma uzņēmumiem piešķirts “Zaļais sertifikāts”. Lepojamies, ka Kokneses novada bioloģiskā saimniecība “Janavas” ir viena no tām, kura saņem apliecinājumu tam, ka saimniecībā darbošanās norit  saudzējot apkārtējo vidi, saglabājot ainavas, to bioloģisko daudzveidību un tiek ievērotas vietējās tradīcijas. Vienlaikus tas ir arī ieguldījums lauku tūrisma ilgtspējīgā attīstībā. “Janavas” sertifikātu saņem uz trīs gadiem.

“Zaļo Sertifikātu” piešķir LLTA “Lauku ceļotājs” sadarbībā ar Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Ministra parakstīts apliecinājums uz “Janavām” atceļos nākošā gada janvārī.

Bioloģiski audzētas zāļu tējas, dabīgi ziedūdeņi un sejas krēms “Beāte”, dabas taka pa bioloģiskām pļavām Daugavas senlejā, saimnieces Antas Kučeres stāsti par ārstniecības augiem, to ietekmi uz cilvēka veselību ir “Janavu” zīmola pamatā. Saimniecības saņemtais "Zaļais sertifikāts" apliecina dabas vērtības lauku tūrismā, un šī gada situācija pierādīja, ka atpūta dabā šobrīd ir īpaši aktuāla. Ziemas periods saimniecībās ir nogaidīšanas režīmā, tiek turpināti iesāktie darbi, lai, iestājoties pavasarim un, cerams,  situācijai uzlabojoties, varētu no jauna sniegt pilnvērtīgu pakalpojumu saimniecības apmeklētājiem: gan tiem, kas vēlas nobaudīt zāļu tēju, izmēģināt daudzveidīgu ziedūdeņu (rožu, vīgriežu, madaras, septiņu zālīšu un daudzu citu) iedarbību,  gan tiem, kas vēlas izstaigāt dabas taku basām kājām un iepazīt ārstniecības augus, padzerties strauta ūdeni un izbaudīt dabas pilnību visā tās krāšņumā

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai