Jaunumi

Tūrisma jomas uzņēmēju tikšanās

3. Jūlijs, 2020

Pamazām, palēnām, pēc saistībā ar  Covid 19 izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām, atsākas ceļošana. Arī Koknesē sāk atgriezties tūristi. Šogad ceļojumi vairāk notiek pa Latviju ģimenes lokā, mazāk līdz šim ierastajās tūristu  grupās.  Labprātāk ceļotāji izvēlas apmeklēt āra objektus,  iecienīto Kokneses parku ar viduslaiku pilsdrupām un Likteņdārzu.  Kokneses apmeklējumu savos ceļojumu maršrutos sāk iekļaut arī  ceļotāji no Lietuvas un Igaunijas. Kokneses tūrisma informācijas centrā jūnija pēdējā dienā pulcējās novada tūrisma jomas uzņēmēji, lai pārrunātu sezonas aktualitātes, lai diskutētu par norisēm tūrismā. Kokneses novada domes tūrisma un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Anita Šmite iepazīstināja ar aktuālajām nostādnēm un informāciju no LIAA, Zemgales tūrisma asociācijas u.c. Klātesošie pārrunāja  pašreiz aktuālos piedāvājumus, norises objektos un saimniecībās. 

Pēc tikšanās un domu apmaiņas "Pērseju"' saimniece Ita Lejiņa piedāvāja izmēģināt mobilo aplikāciju un doties "Misijā Koknese". Pat pēkšņi uznākušās lietusgāzes neiztraucēja apmēram divu stundu garo Kokneses parka un apkārtnes iepazīšanu ar interaktīvu uzdevumu palīdzību. Noslēgumā, tikšanās dalībniekiem pulcējoties "Pērsejās" un baudot gardu buljonu āra terasē, turpinājās sarunas gan par tūristu piesaisti Koknesei, gan par mobilās aplikācijas izmantošanas iespējām, gan par esošu un  kādreizējo Pērses gravas skaistumu, vērojot biedrības "Pērses krasts" interaktīvo informācijas stendu.  

Dodoties apceļot Latviju, aicinām iegriezties tūrisma informācijas centrā, kur pieejami informatīvie materiāli gan par populāriem apskates objektiem, gan mazāk zināmām takām, lauku un amatnieku sētām un citām apskates vietām.

 Kokneses tūrisma informācijas centrs

 

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai