Jaunumi

"Lauska" jaunā mājvieta pie TIC

22. Decembris, 2020
Lausks

"Virmo gaisma Koknesē" laikā 18. un 19.decembrī parka Tējas namiņā apmeklētājus sagaidīja “Lausks” ar stāstu “Caur mani, caur laiku, pieturēt pasauli sastingušu”.                    

“Par to ir daudz runāts. Mēs pārraujamies, lai noturētos tagadnē, lai kaltu, slīpētu un īstenotu plānus, kuru vietā jau rītdien stāsies citi. Nemitīgi mūs notur baiļu ilūzijas. Bailes atpalikt un ļaut pasaulei aizskriet mums pa priekšu. Bet bailes pazūd, kad atceramies, ka paši esam pasaule, kad atceramies iepauzēt. Mēs elpojam, mēs radām, mēs saudzējam un iesaldējam visu atmiņās, kur pēcāk rodam dzirksteli pavasarim. Mēs labprāt iesaldētu pasaules straumi, apautu slidas un skrietu draiskā ātrumā. Ir vēlmē aizskriet kā bērnībā, bet, tad ieraugām, kas mēs esam - attopamies, kļūst skaidrs, ka pasaule nekur nav aizskrējusi. Tā joprojām ir tepat. Tā strāvo mūsu ķermeņos, mūsu atmiņās un paver skatam pagātnes atblāzmas un iemirdzas nākotnes vīzijas. Pagātne, nākotne, tagadne - tās ir vienotas caur mums, caur pasauli.”

Modificēts, 2019. gada LKA Latvijas Kultūras koledžas studentu veidotais “Staro Rīga” eksponāts “Tu Manī - Es Tevī” - spoguļcilvēks - kurš iemieso Lauska ledusvīra tēlu - tagad ir radis jaunu mājvietu pie Kokneses tūrisma informācijas centra 1905.gada ielā 7. Tas aplūkojams ikdienas. 

1.jpg

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentāru

Pieteikties jaunumu saņemšanai